4 Ocak 2015 Pazar

Meme Başı Çatlakları

Bebekler doğduğu andan itibaren anne memesini hem karnını doyurmak hem de anne ile bağını kuvvetlendirmek için çok uzun saatler emmek isterler. İlk 72 saat bebeği her istediğinde memeye koymak gerekmektedir. İlk günler gelen süt proteinden zengin ve bebeğin bağışıklık sistemini kuvvetlendiren kolostrum adı verilen süttür. Bu sütün1 damlası, olgun sütün 20 damlasına bedel olduğu için çok değerlidir. Tokluk hisse vermediği ve miktar olarak da az olduğu için bebek sürekli olarak memede kalmak ister. Bu nedenle meme başı çatlakları bazen kaçınılmaz olmaktadır. 
Emziren annelerin ortak sorunudur meme başı çatlakları. 

Eğer meme başınızın çatlayacağını hissederseniz ya da çatladı ve henüz yaraya dönüşmediyse 'Earth Mama Angel Baby' markasının gögüs ucu kremi mucizevi etki yapmaktadır ve tüm annelerin en çok memnun kaldığı krem olarak bilinmektedir. Bu kremi gögüs ucunuza sürdükten sonra temizlemeniz gerekmemektedir. Bebeğe hiçbir zararı yoktur. Bebek emmek isterse kremli gögsünüzü emebilir.



Eğer gögüs ucunuzun çatlağı büyüdüyse, yara görünümlü ve zaman zaman kanama oluyorsa 'Garmastan' kremi kullanabilirsiniz. Bu kremin yaranızı nasıl çabuk iyileştirdiğine inanamayacaksınız. Fakat bu kremi bebeği emzirmeden önce gögsünüzden iyice temizlemeniz gerekmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder